Video on markkinoinnin yksisarvinen – ja tässä on syy miksi  

14. marraskuun 2022 - Uncategorized @fi

Mitä markkinointiin panostamiseen tulee, videomarkkinointi ei välttämättä ole uusin väline työkalupakissa. Videoiden käyttäminen ja niihin panostaminen on kuitenkin nosteessa ja siksi niiden käyttäminen osana markkinointistrategiaa ei ole koskaan ollut näin tärkeää.

Houkutteleva statistiikka videomarkkinoinnin takana  

Vaikka video ei olekaan kaikista uusin keksintö markkinoinnin saralla, videosisältöihin panostaminen jatkaa nousuaan. Tässä artikkelissa annamme teille tätä väitettä tukevaa statistiikkaa ja perusteluita.  

Vuonna 2021 nettivideoita katsottiin keskimäärin 16 tuntia viikossa. Ja tähän lukuun ei edes vielä sisälly online-TV, kuten Netflix, HBO yms. Forbesin tekemän tutkimuksen mukaan keksimääräinen internetiä selaava ihminen käyttää 88% enemmän aikaa nettisivuilla, joilla on videoita. Sama tutkimus muuten kertoo myös, että internetiin lisätään 30 päivän aikana enemmän sisältöä kuin mitä suurimmat Amerikkalaiset TV-yhtiöt ovat tuottaneet 30 vuoden aikana. Ja tämä oli vuonna 2018, kuvitelkaa minkälainen tilanne on nyt neljä vuotta myöhemmin.  

Wyzowlin vuosittaisen raportin mukaan joulukuulta 2021, 86% kyselyyn vastanneista markkinoijista kertoi videon auttaneen heitä generoimaan liidejä, ja 81% sanoo että video on suoraan auttanut heitä kasvattamaan myyntiä.  

Nämä ovat melko vakuuttavia numeroita, kun tarkastellaan videoefektien vaikutusta – ei ainoastaan trafiikkiin ja sitouttamiseen – mutta myös todellisena impaktina yrityksen tulokseen. 

Mutta miksi näin? Sukeltakaamme syvemmälle perusteluihin videoiden hyödyllisyydestä. 

Miksi videomarkkinointi toimii kuin unelma 

Yksi tärkeä syy, miksi videomarkkinointi toimii niin hyvin, on se että se lisää luottamusta. Kommunikointi videoiden kautta luo yhteyden yleisöösi ja täten rakentaa suhteita. Tämä johtuu puhtaasti siitä, miten aivomme rakentuvat. Oikeiden ihmisten esiintyminen videolla näyttää, että brändin takana on ihka oikeita ihmisiä ja täten personoi yritystäsi. Ihmiset eivät nimittäin osta yrityksiltä, he ostavat ihmisiltä.  

Videot ovat käytännöllisiä välineitä, kun halutaan kertoa enemmän tuotteista tai muista yritykseen liittyvistä monimutkaisemmista asioista visuaalisin keinoin. Visuaalisuus on kauaskantoisempaa, sillä se lokeroituu aivojemme pitkäkestoiseen muistiin. Visuaaliset efektit myös prosessoidaan 60 000 kertaa nopeammin kuin teksti, voitkin siis kertoa videolla huomattavasti enemmän ylikuormittamatta vastaanottajasi aivoja. Vau – jätetään se ajatus hetkeksi roikkumaan.  

Koska ihmiset ahmivat tietoa puhelimistaan yhä enemmän, yritykset voivat tavoittaa yleisönsä mihin aikaan päivästä tahansa, yöllä tai päivällä. Itse asiassa jopa 75% kaikista katsotuista videoista katsotaan mobiililaitteella. Videot tuovat ihmisiä sivuillesi ja webinaarialustoillesi myös muilta sosiaalisen median kanavilta, kuten YouTubesta, LinkedInistä, Instagramista, Tiktokista ja Facebookista. Videoiden myötä yrityksesi voi siis tavoittaa lukijansa ja olla läsnä useassa eri kanavassa relevantilla, lumoavalla sisällöllä. 

Tehdäänpä yhteenveto. Tässä syyt miksi video on markkinoinnin yksisarvinen:  

 • Ihmiset viettävät enemmän aikaa sivuilla, joilla on videosisältöä 
 • Video voi personoida brändiäsi ja tehdä siitä persoonallisemman 
 • Video luo yhteyden yleisöösi – ja lisää luotettavuutta 
 • Video jää mieleen, sillä se varastoituu pitkäkestoiseen muistiimme
 • Videoon saa paljon enemmän sisältöä, sillä sen prosessoiminen on nopeampaa kuin tekstin
 • Videoita katsotaan usein mobiililaitteilla ja siten ne ovat aina saatavilla  
 • Videot auttavat generoimaan liidejä ja lisäämään myyntiä  

 Kaikki yllämainitut syyt tekevät videosta tehokkaan työkalun. Tämä on myös asia, jota tarkkailemme asiakkaidemme puolesta käyttämällä videota osana heidän digitaalista viestintäänsä 

Lights, camera, action! 

Kaikista käytetyin teema videoissa on esittelyvideot, esim. tuotteiden esittelyvideot. 96% Wyzowlin kyselyyn vastanneista ovat katsoneet videoita oppiakseen lisää tuotteesta tai palvelusta. Yhdistelmä visuaalisia elementtejä, ääntä, puhetta ja tarinankerrontaa on tehokas tapa sisäistää monimutkaista sisältöä aivoihimme. 

Tästä samaisesta syystä video on myös hyvä työkalu yrityksen tai brändin olemuksen kuvailemiseen. Se on loistava tapa tarjota autenttista viestintää yleisöllesi heidän silmiensä tasolla.  

Näemme paljon arvosteluita videoiden muodossa, koska ne lisäävät luottamusta ja kertovat autenttisuudesta. Video voi olla asiakkaasi näkökulmasta ja sen tarkoituksena voi olla yrityksen, tuotteen tai palvelun arviointi – tai vaikka työnantajan näkökulmasta osana työnantajamielikuvan nostattamista. Arvostelut vahvistavat Social Proofia (sosiaalisen median tykkäykset, kommentit ja jaot), ja muiden mielipiteet vaikuttavat meihin kaikkiin.  

Alta löytyvästä esimerkistä näet, miten NHK Rakennus käyttää videota apuna rekrytoinnissa.  

Mitä yritykset sitten oikein odottavat? 

Numerot ja argumentit puhuvat kyllä puolestaan, mutta miksi kaikki yritykset eivät panosta voimakkaasti videosisältöön?  

No, jotkut yritykset 

 • Eivät tiedä mistä aloittaa videon tekeminen 
 • Ajattelevat sen olevan liian kallista 
 • Eivät tiedä miten sen vaikutusta mitataan 
 • Eivät vain ole yksinkertaisesti aloittaneet vielä 

Videomarkkinoimista aloittaessa on tehtävä monia päätöksiä. Siksi monet yritykset jäävätkin epäilemään. Mutta onneksi ei ole monia oikeita eikä vääriä vastauksia: voit kokeilla eri vaihtoehtoja, saada kokemusta ja tehdä tarvittavia muutoksia seuraavaa kertaa varten. 

Yksi helppo tapa aloittaa on saada meiltä apua ProFilmin tekemisessä osana uutta viestintämateriaalianne. Tämä sisältää korkeatasoisen filmin, some-filmin ja/tai videoarvosteluja (Snap video) – tehokas yhdistelmä yleisösi tavoittamiseksi ja sitouttamiseksi.  

Täältä pääset katsomaan minkälaisissa videoissa autamme asiakkaitamme