Kuusi mittaria, joita pitää silmällä videomarkkinoinnissa 

30. marraskuun 2022 - Uncategorized @fi

Nykyään jokainen markkinoinnin parissa työskentelevä kehottaa sinua käyttämään aikaa ja vaivaa videoiden luomiseen ja julkaisemiseen, jotta voisit hurmata nykyiset ja potentiaaliset asiakkaasi. Vuodatat videoitasi varten paljon verta, hikeä ja emoji-kyyneleitä, mutta mistä tiedät sen olevan kaiken sen arvoista? Tämä artikkeli kertoo sinulle vastaukset.

Markkinoinnin maailma muuttuu nopeasti ja niin muuttuvat myös tavat, joilla videoita katsotaan. Kuluttajien muuttuvien odotusten myötä myös markkinoinnin kysyntä muuttuu. Tutustuessaan yritykseesi, kuluttajat luottavat enenevissä määrin videoilla oleviin arvosteluihin, unboxauksiin ja tuote-esittelyihin. Tutkimusten mukaan 66% kuluttajista katsoo videoita, kun he haluavat oppia tuntemaan brändin tai tuotteen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kuluttajat odottavat brändien tuottavan videoita, joilla on heille jonkinlaista informaatioarvoa – joko he oppivat niistä jotain uutta tai pääsevät sukeltamaan syvemmälle mielenkiinnonkohteisiinsa.  

Btw, tiesitkö että teemme myös videoita JS:llä? Voimme auttaa sinua herättämään asiakkaiden mielenkiinnon videon keinoin. Se on kuitenkin toinen tarina se.  

Vaikka videoiden sisältö onkin tärkein asia katsojalle, myös laadulla, jolla video on tuotettu, on merkitystä. 36% kuluttajista on sitä mieltä, että se on ”Jokseenkin tärkeää” kun taas 28% pitää sitä ”Erittäin tärkeänä”.  

Kuluttajat siis haluavat merkityksellistä sisältöä korkealla laadulla. Mutta kuinka paljon aikaa he ovat valmiita käyttämään sisältöösi? Hubspotin mukaan, 36% vastanneista pitivät alle 3 minuuttia pitkistä videoista kun taas 27% mukaan 4-5 minuuttia pitkät videot ovat optimaalisia. Ihanteellinen pituus kuitenkin vaihtelee riippuen sisällöstä ja videon kohderyhmästä.  

Kuvittelepa tätä: tuotat hienoja videoita ja jaat niitä sosiaalisen median kanavissa, mutta pomosi haluaa tietää miten mittaat videoidesi suoriutumista ja täten myös sitä, miten kovan työsi tulos näkyy konkreettisesti.  

Ei huolta – me autamme!  

Miten tehdä siitä sen arvoista 

Ensinnäkin, pomosi on oikeassa – jos et mittaa videosi menestymistä, työskentelet ikään kuin pimeässä. Joten laita valot päälle ja anna meidän listata 6 tärkeintä mittaria, jotka kertovat kuinka videosi suoriutuvat internetin ihmeellisessä maailmassa.  

1 Katselukertojen määrä – View count 

Kuten otsikostakin voi päätellä, tämä mittari kertoo sinulle kuinka monta kertaa videotasi on katsottu. Huomioi kuitenkin, että katselukerrat mitataan eri kanavissa eri tavalla. Esimerkiksi YouTube laskee 30 sekunnin jälkeen videon katsotuksi kun taas Facebook, Instagram ja Twitter tekevät saman 3 sekunnin jälkeen. Älä siis vertaa omenoita appelsiineihin!  

Sellaisenaan pelkkä videon katselukertojen määrä ei kerro sinulle mitään muuta kuin monta kertaa videota on katsottu. Yhdessä vuorovaikuttamisen ja muiden mittareiden kanssa tämä kuitenkin kertoo sinulle miten kuluttajat reagoivat videoihisi.   

2 Keskimääräinen katseluaika – Average view duration 

Pysyttelevätkö katsojasi mukana loppumetreille asti? Vai luovuttavatko he jo puolessavälissä? Kannattaa olla kartalla siitä, kuinka pitkään ihmiset videoitasi katsovat. Jakamalla videosi yhteenlasketun katseluajan katselukerroilla (mukaan luettuna toistot), saat keskimääräisen katseluajan per katselija. Tämä mittari osoittaa, että kannattaako sinun lyhentää videoitasi vai onko tuottamasi sisältö sellaista, jota katsojat eivät malta olla katsomatta loppuun asti.  

3 Vuorovaikuttaminen – Engagement 

Yksi suosituimmista laatumittareista on vuorovaikuttaminen. Tykkäyksien, jakojen ja kommenttien avulla kuluttajat kertovat sinulle mitä mieltä ovat sisällöstäsi. Erityisesti jakamiset ovat arvokkaita, sillä ne toimivat eräänlaisena suusta-suuhun-markkinointina. Kommentit puolestaan antavat suoraa palautetta sisällöstäsi – tämä kertoo mikä on ”hot” ja mikä ei niin ”hot”, jotta tiedät mitä tehdä toisin tulevaisuudessa.  

4 Seuraajien/tilaajien määrän kasvu – Follower/Subscriber Growth 

Tämä mittari kertoo tuoko videosi lisää seuraajia tai tilaajia kanavillesi vai työntääkö se heitä jopa pois. Seuraajien tai tilaajien määrän nousu videon postaamisen jälkeen kertoo siitä, että olet onnistunut saavuttamaan uutta yleisöä ja ihmiset ovat kiinnostuneita brändistäsi. Loistava uutinen! Toisaalta, seuraajien vähentyminen on herätys siihen, että jotain pitäisi tehdä täysin toisin. Tämä mittari on kuitenkin hieman monimutkaisempi, sillä muutokset voivat johtua myös muista tekijöistä kuin jostain tietystä videopostauksestasi.  

5 Klikkaussuhde – Click-Through Rate (CTR) 

Saako videosi kuluttajat tekemään haluttuja asioita? Klikkaavatko he tekemääsi call-to-actionia ja vierailevat myös muilla sivuillasi? Click-Through Rate on mittari, joka kertoo prosentuaalisen määrän katsojista, jotka klikkaavat videosi call to actionia (CTA) ja jatkavat matkaansa myös muilla sivuilla. Mikäli kuluttajat eivät reagoi CTA:si videosi lopussa, kannattaa harkita sen siirtämistä alkuun tai keskivaiheille. Tai vielä enemmän se on merkki siitä, että sinun kannattaa hienosäätää videota tehdäksesi siitä vuorovaikutteisemman, jotta ihmiset haluavat katsoa sen loppuun asti.   

6 Konversioaste – Conversion Rate 

Tämä kertoo sinulle kuinka hyvä videosi sisältö on muuttamaan katsojan liidiksi tai suoraan asiakkaaksi. Jos kuluttaja klikkaa videotasi ja päätyy nettisivuillesi tai verkkokauppaasi ja täyttää lomakkeen tai ostaa tuotteita, data kertoo sinulle kuinka video on yhteyksissä yrityksesi suoritukseen. Jos videota ei kuitenkaan ole linkitetty mihinkään tiettyyn actioniin, kannattaa asiaan tehdä muutos.  

Näillä kuudella mittarilla voit mitata videosisältösi onnistumista ja asettaa tavoitteita tulevaisuutta varten. Nyt kun et enää työskentele pimeässä, julkaise korkealaatuista sisältöä ja tee muutoksia saamasi datan mukaan.  

Go for it!