5 strategiaa mieleenpainuvan interaktiivisen markkinointisisällön luomiseen

04. toukokuun 2023 - Sisältö

Haluatko aloittaa markkinoimisen interaktiivisin keinoin? Mutta et ole vielä oikein keksinyt miten se tapahtuu? Tsekkaa nämä viisi tapaa, joilla saat interaktiivisesta markkinoinnistasi mieleenpainuvaa ja yleisönsä hurmaavaa.

Miten erotut joukosta, kun lähes kaikki kilpailevat kanssasi kohderyhmäsi huomiosta? Vastaus on helppo: rikastuttamalla markkinointiasi interaktiivisilla lisämausteilla. Tutustutaanpa näihin viiteen interaktiivisen mainonnan tapaan – osallistuvuuden boostaamiseksi.

1. Tee käyttökokemuksesta henkilökohtainen

Nosta nettisivusi – tai vain yksittäinen sivu – seuraavalle tasolle. Voit lisätä interaktiivisia ominaisuuksia ja täten tehdä vuorovaikutuksesta uniikimman sivuillasi vieraileville. Hyvä esimerkki on Landbotin chatbot. He ovat integroineet chat-robottinsa nettisivunsa etusivulle ja kehottavat vierailijoita kokeilemaan sitä nähdäkseen mihin kaikkeen se pystyy. Aika siistiä!

Tämä on kuitenkin vain yksi esimerkki monesta. On olemassa paljon muitakin toimintatapoja – aina hyvin yksinkertaisesta todella monimutkaiseen.

Tässä muutama muu esimerkki joihin tutustua, jos haluat inspiraatiota interaktiivisten elementtien käyttämiseen nettisivuillasi:

Wordtune: Sisältää siistin “testiajon” lisäosalle.

Apps: Tämä on aika hauska. Osallistu aktiivisesti poimimiseen, mehustamiseen ja kaatamiseen.

Martin Gauer: Landing page. Gameboylla. Jota voit oikeasti jopa käyttää. Vau, tämä on omistettu kaikille teille milleniaaleille

2. Tee kokemuksesta unohtumaton interaktiivisen tarinankerronnan keinoin

Tarinat ovat huippuja – jos ne on kerrottu kiehtovalla ja yleisönsä koukuttavalla tavalla. Usein tämän saavuttaminen vaatii tarinan visualisointia. Olet voinutkin törmätä tähän esitteissä, infografiikoissa, kuvissa jne. Mutta mitä jos voisit tuoda tarinasi eloon paremmin kuin mihin pelkät valokuvat pystyvät?

Interaktiiviset ominaisuudet voivat tehdä suuren eron. Kokemuksemme mukaan kuvagalleriat, videot, motion design, 360°-panoraama ja cinemagraafit voivat todellakin herättää tarinasi eloon ja nostaa sen esiin muuten niin tylsältä ruudulta.

Tsekkaa alta esimerkki esitteestä, jossa on käytetty huikeita interaktiivisia ominaisuuksia viestin elävöittämiseen. (Voit myös selata esitteen itse tästä.)

3. Tee kokemuksesta hauska pelillistämällä

Jos todella haluat yleisösi olevan vuorovaikutuksissa brändisi kanssa ja luoda oman kokemuksensa, pelillistäminen (gamification) on the way to go. Tylsinkin kysely voi muuttua hurjaksi vuoristoradaksi pelien avulla.

Tässä muutama esimerkki markkinoinnin välineistä, joihin voit lisätä hieman pelien taikaa:

  • Äänestykset
  • Tietovisat
  • Testit
  • Mielipidekyselyt
  • Kilpailut

4. Tee markkinoinnistasi keskustelevaa

Interaktiivinen markkinointi on käytännössä taiteenala, jolla saat yleisön vuorovaikuttamaan. Ja mikä olisikaan parempi tapa kuin keskustelun aloittamalla? Sen ei tarvitse olla perinteinen ”hei, kuinka voisin olla avuksi”-keskustelu – voit tehdä siitä paljon tuttavallisempaa ja maanläheisempää.

Tässä kolme esimerkkiä, joilla aloittaa keskustelu:

  • Chatin välityksellä nettisivuillasi
  • Live-verkkotapahtuman kautta (esim. webinaari tai verkkokurssi)
  • Kommenttikentässä (esim. blogitekstin tai some-postauksen)

Nämä ovat hyviä tapoja välttää yksipuolista kanssakäymistä – tämän sijaan voit saada yhteyden kohderyhmääsi henkilökohtaisemmalla tasolla.

5. Tee sisällöstäsi jaettavaa

Kuvitellaanpa, että olet luonut huippua, korkealaatuista, interaktiivista sisältöä (jee!). Se on ulkona. Ihmiset tykkäävät siitä. Mutta sitten se kaikki loppuukin.. Koska unohdit tehdä sisällöstäsi helposti jaettavaa. Onpa harmi.

Pointti? Lisää tekstiisi toimintakehotuksia (Call to Action) ja linkkejä tai kannusta lukijaasi jakamaan sisältöäsi, jos he pitävät siitä. Sisältösi elinvoimaistuu kerta toisensa jälkeen kun jakojen määrät kasvavat. Joten varo vaan – sisältösi voi hyvinkin muuttua ikivihreäksi menestyjäksi ennen kuin huomaatkaan.

Tsekkaa tästä esimerkki, miten lisäämme jakomahdollisuuden interaktiivisiin esitteisiimme.

Valmistaudu hyppäämään interaktiivisen markkinoinnin ihmeelliseen maailmaan

Kokeile lisätä erilaisia interaktiivisen markkinoinnin elementtejä markkinointistrategiaasi. Kokeileminen kannattaa niin kauan kuin otat opiksesi matkan varrella. Ja muista, voit aina maustaa markkinointiasi omilla uniikeilla tavoillasi tavoittaa kohderyhmäsi. Tärkeintä on, että saat nostettua osallistuvuuden ja vuorovaikutuksen tasoa.

Se oli siinä. Nyt olet vapaa kokeilemaan interaktiivista taikaa!

P.S. Harkitsetko filmien tai interaktiivisten esitteiden lisäämistä markkinointilistaasi? Siinä me voimme auttaa! Tsekkaa meidän ProPaper– ja ProFilm-konseptimme.