STAL ry – suun terveydenhoidon ja sen ammattilaisten puolesta

Suun terveydenhoidon ala tarvitsee lisää uusia opiskelijoita ja ammattilaisia. JS Suomi teki liitolle tiedotusmateriaaliksi suomenkielisen ja ruotsinkielisen painetun esitteen sekä sen Interaktiivisen online-version nettisivuille, uutiskirjeisiin ja sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Materiaalin avulla on tarkoitus lisätä alan tunnettuutta ja varmistaa ammattitaitoisten ammattilaisten määrä tulevaisuuden työmarkkinoilla.

Tehokas suun terveydenhoidon ammattilaisten esittely

STAL ry on Suomen suurin terveydenhuollon hoitohenkilöstön ammattiliitto ja maan ainoa hammashoitajien ammatillinen liitto. Jäseninä on noin 6 000 suuhygienistiä, hammashoitajaa ja suun terveydenhuollon lähihoitajaa sekä näiden alojen opiskelijoita. Vahvana valtakunnallisena toimijana STAL ry tekee alaa tunnetuksi sekä valvoo suuhygienistien ja hammashoitajien ammatillisia etuja ja oikeuksia.

Valmiina Hammaslääkäripäiville

STAL ry tarvitsi fyysistä jaettavaa vuosittain järjestettäville Hammaslääkäripäiville, joka on alan tärkein vuosittainen tapahtuma, joten printtiesite toi tähän toimivan ratkaisun. Painettua esitettä tarjottiin myös peruskouluissa ja lukioissa järjestettäviin ammatinvalintatapahtumiin.

Esitteen online-versiolle taas oli kysyntää liiton nettisivuilla ja Facebookissa. Lisäksi esitekuvauksesta saatuja kuvia pystyy hyvin hyödyntämään myös nettisivujen ja somekanavien kuvittamisessa.

Liiton omien rajallisten resurssien tueksi ilmoitusrahoitteinen esite oli toimintamalliltaan hyvä ja sujuva vaihtoehto.

JS Suomelta yhteyttä ottanut henkilö oli perehtynyt STAL ry:hyn ja se teki jo hyvän ensivaikutelman. Toimintamalli oli selkeä ja se esiteltiin hyvin.

Projekti sujui luvatusti hyvin ja meidät pidettiin ajan tasalla esimerkiksi siitä, miten mainosten myynti edistyi. Mielestäni mainostajiksi oli valittu juuri oikeat tahot: alan työnantajat. Yhteyshenkilöt olivat aina tavoitettavissa ja kaikkien kanssa oli mukava asioida.

Mirkka Järvinen, toiminnanjohtaja, STAL ry

Autenttista muotoilua työvoiman ja uusien jäsenten houkuttelemiseen

STAL ry:lle tehtiin esite, jolla he voivat lisätä alan houkuttelevuutta ja saada lisää työvoimaa alalle. Työnkuvausten ja koulutuspolkujen esittelyn lisäksi suuhygienistin ja hammashoitajan tarinoiden avulla esitteeseen saatiin aitoja suosituksia sekä havainnollistettiin miten alalle voi kouluttautua ja millaista työ siellä voi olla.

Samalla STAL pääsi tehokkaalla tavalla kertomaan omasta toiminnastaan potentiaalisille jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Sisällöltään helposti lähestyttävä esite toimii kätevänä työkaluna myös uusjäsenhankinnassa.

Tehty monikanavaiseksi

STAL ry:llä on nyt tehokas markkinoinnin työkalu, jota hyödyntää monikanavaisesti viestinnässä. Monikanavaisuus mahdollistaa näkyvyyden laajasti kohderyhmälle, mikä taas auttaa alan vetovoiman lisäämisessä. Printtiesite on mainio informaatiopaketti jaettavaksi messuilla sekä oppilaitoksien ammatinvalintatapahtumissa.

Projektin tuotoksena tulleita kuvia on jo hyödynnetty nettisivuilla ja niitä tullaan käyttämään myös sosiaalisen median kuvituksissa sekä sisäisissä materiaaleissa.

Olemme lopputulokseen tosi tyytyväisiä. Esite on raikas, ajanmukainen ja hyvässä linjassa liiton muiden julkaisujen kanssa. Sähköisen version videot ja vaihtuvat kuvat palvelevat tarkoitusta, eivätkä tunnu väkisin ympätyiltä. Tätä esitettä on kiva jakaa eteenpäin.

Mirkka Järvinen, toiminnanjohtaja, STAL ry

 

 

Haluatko tietää lisää?

Mia Peltola
Project Leader & Art Director

Ole minuun yhteydessä sähköpostitse mpe@ssuomi.fi

Katso myös nämä samantyyppiset projektimme

Kuntoutusyrittäjät ry Kuntoutusyrittäjät ry
Rakennusliitto ry, Raksanuoret Rakennusliitto ry, Raksanuoret
Suomalaisten kemistien seura ry Suomalaisten kemistien seura ry